Futbol şansı

7 yıl önce

         Bazen tüm gereklilikleri yerine getirirsiniz, sonuca ulaşamazsınız. Bazen de olması gerekenler herhangi bir sebepten dolayı gerçekleşmez fakat hedefe varmış olursunuz. Karabükspor maçında kelimenin tam anlamıyla futbol şansı yanımızdaydı.3 puan için hiçbir şey yapmadık. Oyun anlamında geçen haftaları aradık. Beklenti içinde olduğumuz futbolculardan verim alamadık. Orta sahamız ne yaptığını bilmez bir halde sadece koşmakla yetindiler. Kone her zamanki gibi yalnız adamdı. Kanatlarımız kırık, topu ileriye zor taşıyacak haldeydik. Defansta Ziya ve Dyakov ayakta durmaya çalıştı. Kalecimiz dünyaya gelen evladının enerjisiyle sanırım en iyi maçını çıkardı. Tüm bu şartlarda Karabükspor maçı almak için her şeyi yaptı. Alt sıralardan kurtarmak isteyen ve içinde bulunduğu sıkıntıları alacakları galibiyetler ile atlatmak derdinde olan Karabükspor maalesef bu hedefine ulaşamadı.

        İnsanlar, geminin karşılaştığı büyük dalgalar ile değil; limana yanaşıp yanaşmadığı ile değerlendirme yaparlar. DG Sivasspor da pazar günü 3 puanla dönerek oluşabilecek tüm olumsuzlukları ortadan kaldırmasını bildi. Her şeye rağmen tebrik etmek lazım. Son üç deplasman üç galibiyet. Diyorum ki tüm maçlarımızı deplasmanda mı oynasak? Sanki takım dışarda daha iyi sonuçlar alacak. İşin latifesi tabii ama bir gerçek var ki oyun kurgumuz evinde açık oynayan takımlara karşı daha iyi işliyor.

       Bu arada hafta içi oynadığımız Ziraat Türkiye Kupası maçı ile ilgili bir şeyler söylemeden geçemeyeceğim. Rakip 3. lig ekibi. Elbette küçümsemiyorum ama bütçeleri ve futbolcu kazançları belli. İlk 11 de sahaya çıkan takımımızdan şansını kullanamayan bir çok isim sayabilirim. Süper lig ekibinin yedeklerisiniz. Böyle oyun oynayamazsınız. Böyle oynamaya devam ederseniz bu takımın ilk 11´i belli olur ve ancak çok zor durumda kalınırsa sizlerden bir kaçınız ara-ara süre alırsınız. Aksi takdirde devre arası transfer döneminde kulübeye yeni arkadaşlar gelir ve sizler alt liglerde boy gösterirsiniz.

      Haftaya pazar günü Atiker Konyaspor müsabakasına çıkacağız. Yeni teknik direktörleri ile çıkış yakalamak isteyen bu takım aslında tam dişimize göre. Günümüzde olursak yine kazanabileceğimiz bir müsabaka. Eğer maç kazanılırsa konum olarak aşağı-yukarı ligde durumumuz belli olur. O yüzden çok önemli bir maç olacak. İnşallah kazandığımız ve hesaplarımızın üst tarafla olacağı bir hafta geçiririz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI