ZOR OLDU?

7 yıl önce

1967’li iki takımın mücadelesinde gülen taraf biz olduk. Biz olduk ta biraz zor oldu. Ama çok önemli bir maçtı. Galibiyetle kapatmak birçok mana taşıyordu. Zirveyle puan farkını kapatıyoruz, bizden sonra ki takımlarla puan farkını açıyoruz, rakiplere gözdağı veriyoruz, her şeyden önemlisi takımın kendisine güveni geliyordu. Tüm bunlardan dolayı Giresun spor maçı kazanılmalıydı.

İlk yarı çok iyi mücadele ettik. 4 net gol pozisyonumuz var. Bir tanesi golle neticelendi. Attığımız golde yan hakemi tebrik etmek gerekir.  Zira pozisyonu çok iyi süzdü ve gereksiz bayrak çekip te golümüzü engellemedi. Yan hakemlere, her ne kadar karşı takıma göstermesi gereken sarı kartları vermese de Suat Arslanboğa da ayak uydurdu. İyi maç yönettiler sayılır. İlk yarıda kaçan gollerimizde netti. 15. dk. da Hakan’ın kaçırdığı gol saç-baş yolduracak cinsten. Takıma çok şey katan, takımın hamallığını yapan, rakibi bozan Hakan, ofansta ve defansta her yerde bitiveriyor. Ne var ki son vuruşları biraz daha iyi olsa takıma ve kendine çok şey katacak. Kaçırdığı golde yüzü kaleye dönük gelse net bir vuruşla gol yapacak ama topun geldiği yöne dönük gelince ister istemez yapacağı vuruş beklendiği gibi olmuyor. Golcülere dikkat edin. Bu pozisyonlarda yüzleri hep kaleye dönüktür ve sert ayak içi kullanarak gol yaparlar. Ceza yayı civarında biraz akıllı olsak ve telaş yapmasak, son topları iyi kullansak çok daha pozisyon bulacağız ve neticesinde goller gelecek. Bu maçta da böyle durumla çok karşılaştık. Belki bu maç ilk yarıda kopacaktı.

Ali Şaşal yine çok iyi maç çıkardı. Tek hatası vardı. O da yanlış baraj kurdurarak gol yememize neden oldu. Ama olsun, 3 tane gol çıkarttı ki her kalecinin yapacağı kurtarışlar değildi. Bravo Ali Şaşal. Her iki ayağını da çok iyi kullanıyor olman çok iyi bir avantaj. Türk futbolunda hatta dünya futbolunda çok nadir kalecide vardır sendeki özellik. Defansın arkası seninle güven veriyor.

Orta sahamız en beğendiğim bölgemiz. Çok çalışıyorlar. Yalnız; topa basan, top dağıtacak olan Galip’in biraz daha topla buluşması sağlanmalıdır. Hakan ve Yiğit’in görevleri belli. Onların arasında Galip kendini boşa çıkarıp defanstan ve yanlardan top almalıdır. Bu eksiklik göze çarpıyor. Bununla beraber Oumari’nin gereksiz uzun toplarına bir çözüm bulunmalı. Belki orta alanda görünen adam olmayınca uzun top kullanıyordur ama o toplar dönüp bize pozisyon oluyor. Giresun spor maçında da ilk 15-20 dk. 5-6 kez uzun top oynayıp top kaybına neden oldu. Defanstan çıkarken topla çıksak çok daha iyi olacak. Hem takım halinde, bloklar arası boşluk olmadan çıkılacak hem de orta sahamız daha az yorulacaktır.

Giresun spor maçında 2. yarı çok pozisyon verdik. Neyse ki kalecimizin başarısı, rakibin beceriksizliği bize avantaj oldu. 71. dk. Leandrinho bencil davranmasaydı 3. gol gelirdi ki daha rahat maç tamamlardık. Zor oldu. Tribünlerde ve TV ekranları başında o son dakikalar geçmek bilmiyor. Galip 70. dk. dan sonra yoruldu. Sarı kartlı olmasının da etkisiyle oyundan düştü. Değiştirilmesi gerekiyordu. Mesut hoca ne düşündü bilmiyorum ama sanki 10-12. dk. geç hamle yapıldı gibi ama önemli değil, önemli olan 3 puandı. O da alındı ve rahatladık. Şimdi sırada Göztepe maçı var. Göztepe ile hafta içi Ziraat Türkiye Kupası’nda karşılaştık. 11 dışı kalan futbolculara şans veren hoca istediği sonucu alamadı. Bu da yedek kulübemizin verimli olmadığı anlamına geliyor. Umarım bu kez Göztepe’yi yeneriz. Zira Süper lig yolunda en önemli rakiplerimizden biri. Okan Buruk’un Sivasspor’u tanıyor olması, tüm futbolcularımızın özelliklerini iyi bilmesi maçı biraz daha zora sokacak olsa da eminim ki bu maçı da kayıpsız geçerek Süper lige bir adım daha yaklaşacağız.

İlk yarının sona ermesine Göztepe maçı ile beraber dört maç kalmış durumda. Göztepe, Adana Demirspor maçları iç saha; Bandırma spor ve Yeni Malatya spor maçları dış sahada oynanacak. Bu maçlardan en az 8 puan alırsak ilk yarıyı 29 puanla tamamlamış oluruz ki bu puan bizim ikinci yarıda avantajlı olmamızı sağlayacaktır. Aslına bakarsanız alınamayacak puan değil. İç saha iki galibiyet, dış saha en az iki beraberlik harika sonuç olur. Tabii temennim 12 puan ama Bandırma spor da Feyyaz Uçar ile iyi tempo kazandı. Yeni Malatya spor ise ligin iyi takımlarından. Bu takımlardan iki beraberlik iyi sonuç sayılır.

Bir hafta daha bizi mutlu ettiğiniz için teşekkürler arkadaşlar. Sizi seviyoruz. Sevindirmeye devam etmeniz arzusuyla…

YAZARIN DİĞER YAZILARI