OLMADI İKİİİ?

7 yıl önce

Geçen haftaki yazımın başlığı olmadı idi. Neden? Altınordu maçını kazanamadık ve liderliğimiz gitmiş, o yüzden olmamıştı. Bu hafta olmadı ikiii. Neden? Balıkesir spor maçını kazanamadık ve belki de ilk 2 nin belli olacağı bir şansı kaçırdık. Şimdi diyeceksiniz ki 3 puanlı sistemde her şey değişebilir. Buna herkes katılır. Ne var ki kaç haftadır iyi oynamadığımızı, böyle giderse işimizi zora sokacağımızı yazıp duruyoruz. Hal-i hazırda rakiplerimiz puan kaybederken , birbirlerini yiyip dururken biz aralarından sıyrılıp çıkalım istiyordum. Zira bizim rakipler ile maçlarımız 2-3 hafta sonra başlıyor. İçerde ve dışarıda zorlu maçlarımız var. Bu maçlardan önce 5-6 puan fark  açabilseydik  ,olası kayıplar sıkıntıya sokmayacaktı.

     Neyse artık olmadı. Bu arada yeni evkur Malatya spor matematiksel olmasa bile işin %80 nini bitirdi gibi. Süper lige direk çıkacak 2.takım bekleniyor. İnşallah biz oluruz. Play-off şansımız çok yüksek hatta kesin gibi ama ben play-off da şansların her takım için %25 olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla işi ilk 2 de bitirip çıkmak lazım. Yoksa yine bize hüsran düşebilir.

      Geçen yıl süper lig den düşmemeye oynarken son haftalarda diğer takımlar adeta bize çalışıyordu. Sivas spor düşmesin diye olmadık sonuçlar alınıyordu, goller kaçıyordu goller yeniliyordu,her şey bizim lehimize ilerliyordu. Bir tek biz olması gerekeni yapamıyorduk. Hatırlarsınız kalecimiz Setcus´ un Akhisar belediye spor maçında ayağının altından kaçırarak yediği son dakika golünü. O gol bizi küme düşürdü. İyi değildik ama rakiplerimiz ligi bize hediye ediyorlardı kabul etmedik. Sanki bu sene tekrarını yaşıyoruz bu haftalarda. Kaç haftadır rakipler hadi çıkın diyor bize öyle sonuçlar alınıyor ama biz boş kalelere topu yuvarlayamıyoruz. Geçen hafta Ergin bu hafta Emre kalecinin olmadığı kaleye topu çerçeveye değil de dağlara-taşlara vuruyorlar.  Hadi Emre yi anladık, genç,tecrübesiz,pozisyon bilgisi çok az, öğrenecek te ,ya Ergin ?e ne demeli? Senin kalitende bir futbolcu değil o golleri kaçırmak olmadık pozisyonlardan gol vuruşu çıkarmalı.

    Arkadaşlar yazık oluyor. Öncelikle sizin emeğinize, terinize ,hedeflerinize yazık oluyor. Sonra yönetime,teknik heyete, seyirciye,Sivas halkına yazık oluyor. Hadi artık toparlanıp kendinize gelin, oynayın,alın şu maçları.

   Ne derece doğru bilmem ama bir tespitim var. Yedek kulübemizden hoca ümidini kesmiş gibi ve bunu da futbolculara hissettirmiş durumda. Diğer takımlara bakıyorum kulübeden oyuna girenler  maçı değiştiriyor,skora katkıda bulunuyor,takıma enerji kazandırıyorlar. Bizde ise mecburiyetten değişiklikmiş gibi giren oyuncu sahada dolanıp duruyor. Olmaz böyle beyler.

     Göztepe ve Giresun´ a 3; Eskişehir spor´a 4 puan fark attığımız durum bizi yanıltmasın. Böyle iken neden bu kadar takımın üzerine gidiliyor demeyin sakın. Tüm kamuoyu görüyor ki takım çok iyi futbol oynamıyor. Oynamamız gereken oyunu oynasaydık en az 6 puan daha fazlamız vardı ve şimdi liderliğimizin ve hatta süper ligin keyfini çıkarıyor olacaktık. Şimdi ne yapıyoruz? Haftaya Urfa da ne yapacağız? Manisa iyi takım oldu gelip bize iç sahada bir sürpriz yapar mı diye kara kara düşünüyoruz.

 Balıkesir spor maçında John Boye ile Ali Şaşal´ ı kutluyorum. Adem oyunda kaldığı sürece iyiydi. Kerim sendeki bu düşüş ne Allah aşkına?  GEKAS?  GEKAS? GEKAS? Anladınız siz onu?  Şanlıurfa spor maçından sonraki yazımda dileğim tüm sporcularımızı tebrik ederek hepsine övgüler yağdırmak olur ümidindeyim.

Her şeye rağmen futboldur bu deyip ümitsizliğe kapılmadan yola devam demek lazım. Hadi arkadaşlar yine söylüyorum bu Sivas size güveniyor. Güvenimizi boşa çıkarmayın . Allah yolunuzu açık eylesin?

YAZARIN DİĞER YAZILARI