OLMADI

7 yıl önce

        Geçen hafta içi hep aceba bu hafta lider olabilir miyiz hayaliyle yaşadık. Hafta sonu oynanan maçlardan ve alınan sonuçlardan sonra galiba oluyoruz dedim ama hevesimiz kursağımızda kaldı. Aslında bir yönden lider olmak hiç önemli değil. Önemli olan süper lige bir şekilde yükselmek. Fakat lider olmanın şöyle bir avantajı var ki rakiplerimiz ( şampiyonlukta hem de diğer takımlar)çekinerek çıkacaklardı maçlarımıza. Bu da bize avantaj  teşkil edecekti. Şimdi liderliği kovalayan takım hüviyetindeyiz. Ne var ki bir gerçeğe değinmeden geçemeyeceğim. Maalesef iyi oynamıyoruz. Son haftaların stresindendir bunu kabul etmek gerek ama bu takımın ve futbolcuların tecrübeleri bu stresi atmaya yeterde artar bile. Neden böyle oluyor anlamıyorum. İlk yarının  son haftalarında ki o tempolu,hırslı top oynayan takım gitti onun yerine idare eden ,organize olamayan ,eh işte denilen futbol oynayan bir takım geldi.

      Diyeceksiniz ki ligin lideriyle 2 puan farkla 2. olan takım daha ne olacak? Lakin 11 hafta daha var önümüzde. Hoca içerde 3puan(8 puan), dışarıda 1 puan(5 puan) toplamda 23 puan alarak 65 puan ile süper lige direkt çıkan takım olma hedefini koymuş ama bu oyun o puanları almaya yetecek mi bilmiyorum. Toparlanmamız gerekir. İlk 5 içindeki takımlardan yeni Malatya spor hariç diğer takımlar aynı tempodalar. Bu ligde her takım diğer bir takımı yenebilecek kapasitede ve güçte olduğunu unutmadan işi sağlama almalıyız. Kalan maçlarımız çok ciddi maçlar. Hem şampiyonluğa oynayan takımlar ile hem de cadı kazanı olan aşağıdaki takımlar ile oynayacağız. Çok dikkatli olmak gerek. En ufak hata bizi hedefimizden alıkoyar. Futbolcu arkadaşlar 11 hafta daha canlarını dişlerine takacaklar , bu şehrin takımını layık olduğu yere taşıyacaklar.

Altınordu  maçında iyi oynayan, kötü oynayan futbolcu olarak bakmamak lazım genelde çok kötüydük ama Ergin diyeceğim başka da bir şey demeyeceğim. Maçı izleyen herkes ne demek istediğimi anlamıştır. İnanıyorum ki Ergin bu maçları önümüzdeki haftalarda telafi edecektir. Bu arada lig resmen 3 gruba ayrılmış durumda.1.grup ilk 2 ?ye girip direk süper lige çıkmak isteyen takımlar 2.grup play-off şansı yakalamak isteyen takımlar 3.grup ise düşmemek için oynayan takımlardan oluşmaktadır. Her takımın kendine göre hedefleri var. Dolayısıyla çok çetin bir 11 hafta bizi bekliyor. Yine yazıyorum 3-5 haftalık galibiyet serisi işi bitirir. Ha gayret bu hafta olmadı ama önümüzdeki haftalarda hem liderlik hem şampiyonluk gelecek bu şehre.

YAZARIN DİĞER YAZILARI