KABUS GİBİ...

7 yıl önce

Ne güzeldi halbu ki, hafta sonu oynanan müsabakaların sonuçları.. Malatya, Eskişehir, Göztepe mağlup. Git Elazığspor´u devir, 3 puanı al gel; ortalık düğün dernek olsun. Lider nefesini ensesinde hissettsin, en yakın takipcinle 4 puan fark aç, haftaya diğer rakibin Sivas´a geliyor,kazan maçı bitir işi. Ama yine olmadı. Yine kabuslardan uyandık. Bana kalırsa maçın hakkı bu sonuçtu. Galip gelmeyi çok istiyorduk. Fakat oynanan futbola bakılırsa galibiyeti hak etmedik. Haftalardır yazılıyor-çiziliyor. Futbol oynamadığımız, bugünkü durumumuz tamamen diğer takımların bize hediyesi deyip duruyoruz. Toparlanmalıyız. Bu takım süper ligi istiyorsa böyle oynamamalı. Teknik heyet değişikliği ne getirecek derken Elazığspor maçı gösterdi ki eski tassss-eski hamam. Ne oluyor? Takımın üzerindeki bu olumsuz hava neden? Bilinmeyen şeyler mi var? Anlıyorum, her takımın başına gelir bazı zamanlarda düşüş. Nitekim diğer takımlarda yeniliyor, berabere kalıyor ama bizimkisi bir başka. Başkalığı şu ki üzülerek söylüyorum bu takım futbol oynamıyor. Ancak bir hususu da dikkate almakta fayda var. Atiker Konya spor ile kupa maçındaki oynanan oyuna hayret ettim. Sanki süper ligde oynayan bir Sivasspor vardı sahada.4 gün içinde bir takım nasıl bu kadar değişebilirdi. Aceba 11 lerde fark vardı o yüzdenmidir? Yoksa bazı oteriterlerin dediği gibi Sivasspor büyük takımlara karşı büyük oynuyor sözümü doğru? Velhasıl anlayamadık....

    Tabii sahaya çıkacak oyuncuları teknik heyet bilir ama dışardan görüldüğü kadarıyla bu takımda Ali Şaşal´dan sonra banko oynayacak oyuncu Leandrinho iken Elazığ maçında neden yedek soyundu? 2 tane sağ bekimiz varken beksiz sahaya çıkmak nedendir? Yeterli değillerse neden alındılar? Maçta dikkat ettim sağ kanattan ne bir bindirme oldu ne de bir orta kesildi. Biz nasıl gol atacaktık. Sanki takım beraberliğe gitmiş, oyunu orta sahaya kilitleyip, karambolden gol bulup, üzerine yatma hesabımız vardı. Bu hesap tutmadı da değil ama işte o son dakika golü herşeyi alt üst etti. Fakat inanın galip gelsekte yine bunları yazacaktım. Tesadüfen yendik diyecektim, futbol şansı yanımızda diyecektim...Çünkü oynadığımız oyundan hiçte hoşnut değilim, kimsede değil zaten. Şampiyonluğa oynayan takım böyle olmaz. Çıkarsın maça oynarsın, yenersin-yenilirsin-berabere kalırsın. Gayet doğal şeyler bunlar. Buna örnek Malatyaspor. Bu hafta yenildiler ama oynayarak yenildiler, normal bir sonuç.

      Sevgili takım....Sevgili takımımız, diyeceksiniz ki felaket tellalığına gerek yok hala bu ligin 2. sırasındayız. Doğrusunuz, haklısınız ama görünen o ki son maça kadar bu taraftara saç-baş yolduracaksınız. Yapmayın bunu. Ya da boşverin yapın gitsin. Nasıl geldiyse öyle gitsin. N´olacak sanki diğer takımların canı yokmu? Neden bencillik yapalım, bırakalım onlar çıksın süper lige. Bizde gazozuna maçlara çıkarız o mis gibi stadda. Al gülüm- ver gülüm eğlenir dururuz diyeceğimde içim el vermiyor, yazık oluyor.

    Şu noktayı belirtip bu haftalık yeter diyeceğim kalemime. Süper lig görmüş, yıllardır profosyonelce futbol oynamış, tecrübeli, alt yapısı olan bir futbolcu nasıl olurda 2 metreden bomboş pozisyonlarda yanındaki arkadaşlarına pas atamaz? Sivasspor´u takip eden, maçı seyreden herkes ne demek istediğimi gayet iyi anladı. Aldığınız paraların hakkını yönetim sorar elbette ama yönetim sormasa bile vicdanınız sorar beyler...Top oynayın beyler toppppp. Üzmeyin insanları...Ayağımıza kadar gelen, hatta diğer takımların hediye ettiği ligi tepmeyin..

YAZARIN DİĞER YAZILARI