ZULME SESSİZ KALMA!

7 yıl önce

İslam coğrafyasında Zulüm var! Duymuyor musunuz? Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor? Neredesiniz? Neden sesiniz çıkmıyor? Yoksa siz iki Cihan Serveri  Hz. Muhammed (S.A.V)´in ümmeti değil misiniz? Neden bu kadar vurdumduymaz oldunuz?

Oysaki Müslümanlar hilkatte kardeştirler. Lakin öyle bir lahza yaşıyoruz ki; kardeşimizin kederiyle kederlenmiyor, derdini dert edinmiyoruz. 19. Yüzyıldan bugüne kadar İsrail´in, Filistin´e yaptığı zulmü görmezden geliyoruz. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa, Peygamber Efendimizin de Miraç´a yolculuğu sırasında uğradığı mabettir. Bunun hassasiyetinde olmak icap ederken, bu terk edilmişlik ne acı!

Sessiz kalarak bu zulme ortak olmayalım! Dünyanın hiçbir yerinde zulüm olmasın. Hiç bir İslam ülkesinde ezan susmasın! Burada, Arif Nihat Asya´yı hatırlamadan geçmeyelim.

Çöllerde dökülsün yıldızlar;

Dizilsin yollarına

Yetimler, günahsızlar!

Çöl gecelerinden, yanık

Türküler yapan kızlar

Sancağını saçlarıyla dokusun;

Bilal-i Habeşi sustuysa

Ezanlarını Davut okusun!

Bugün mümin kardeşlerimize sahip çıkmazsak, yarın bizim topraklarımızda da Siyonizm´in borusunun ötmeyeceğinin garantisini veremeyiz. Büyük İsrail´i kurmak için uğraşana Siyonistlerin amacı bütün Müslüman ülkelere hükmetmek. Şunu da unutmamalıyız ki; İsrail, Mavi Marmara´da Filistin´e yardım götüren mürettebata saldırı düzenleyecek kadar aşağılık bir korsan ülkedir. Zaten yandaşı olan sözde insan hakları savunucusu batıdan, Müslüman kanıyla beslenen vampirlere seslerini çıkarmasını da beklemiyoruz. İslam birliği sağlanmadan bu meselelerin çözüm bulması mümkün değil. Zira Müslüman´ın, Müslüman´dan başka güveneceği, sığınacağı hiç kimse yoktur. Ümmet şuurunu yeniden tesis edebilirsek her şeyin üstesinden gelebiliriz. ?Mümin, mümin için binadaki tuğla gibidir. Bir kısmı diğerini bağlarcasına zarardan alıkoyar.? Bir diğer hadiste ise ?Mümin müminin aynasıdır. Ona eza veren hal görürse kardeşinden onu gidersin.? Diye buyurulmuştur.

İslam âleminin üzerindeki karabulutların kalkacağı günler inşallah uzakta değildir. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceğimiz günleri iştiyakla bekliyoruz. İslam coğrafyasına yapılan saldırıların üstesinden ancak böyle gelebiliriz.

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI