ÇOK İYİ

7 yıl önce

Demek ki bu ligin takımı gibi oynayınca oluyormuş. Bundan 4-5 hafta öncesini düşünüyorumda: şimdiki takımla dağlar kadar fark var. Önceki takımın sistemi belli değildi. Futbolcuların ne yaptığı belli değildi ve sanki sahada maç öncesi saha kontrolüne çıkmış sporcu gibiydiler. Kötü sonuçlar bizi kendimize getirdi. Nerede, hangi ligde oynadığımızı hatırladık. Hep söyleniyor ve  herkes biliyordu ki 1.lig süper ligden daha zordur. Bunun bilince varınca sonuç alınmaya başlandı. Futbolcu arkadaşların gerçek futbol karakterlerini sahaya yansıtmaları başarı getirdi. Başarı tesadüf değildir, başarmak için gereği yapılmalıdır. O gereklilikte eğer 1.ligde iseniz bu ligin gerçeklerini kabul edip ona göre bir tutum sergilemektir. Şimdi her şey yoluna girdi. Takımın ve futbolcuların özgüveni yerine geldi. Her şeyden önemlisi saha içinde artık herkes birbirine güveniyor ve bu çok açık belli oluyor. herkes birbirinin açığını kapatmak için canla başla çalışıyor. Baksanıza son 4 haftada verdiğimiz gol pozisyonu çok az, defans ve özellikle orta saha(nazar değmesin) bir harika. Rakip bizim kaleye dönemiyor, ilk toplara basıyoruz, atakları tehlikeli bölgenin dışında karşılıyoruz ,bloklar arası bağı kuvvetli tutuyoruz ve hepsinden öte kalecimiz güven veriyor.

          Bu hafta bizden üstteki rakiplerimizin puan kaybetmeleri işimize yaradı. Bolu spor, Eskişehir spor, Yeni Malatya spor puan kaybettiler ve lig sonunda görmeyi arzuladığımız puan tablosu ile karşı karşıya kaldık. Lider Göztepe ile 1  puan fark var ve ligin 2.siyiz artık. Umarım bu tablo ligin sonunda da böyle olur, hatta gönül arzu ediyor ki 1. olarak süper lige çıkalım.

         Diğer takımları analiz ettiğimizde gerçekten bize sıkıntı çıkarabilecek takım sayısı 4-5 tane kadar. Fakat belli olmuyor. Mesela bir Ümraniye spor gerçeği var. Ligin ilk haftalarında geldiği gibi düşer denilen takım teknik direktör değişikliği ile şuan lider ile 2 maçlık mesafedeler, iyi takım oldular. Bandırma spor fena takım değil, bakmayın bizim gelip geldiğimize ,Feyyaz hoca takıma kişilik katmış, çok can yakarlar. Yine her ne kadar istikrarsız da olsalar Denizlispor ligin iyi takımlarından play-off a oynuyorlar. Balıkesir spor ve Giresun sporu da yabana atmamak lazım. Tüm bu takımlarla baş etmek için inandığımız yolda kararlılıkla devam etmeliyiz.

       Geçen haftanın içinde yönetimin almış olduğu kararı sevinçle karşıladım. Kombine bilet fiyatlarındaki indirim kanımca çok iyi oldu. Bu durumu faydaya çevirmek için geniş çaplı bir hareket sağlamak gerekli. Haydi yiğidolar maça-maçlara…İyi bir çıkış  yakalandı bundan sonra rüzgar tersine dönerse yazık olur bu takıma. Tam destek verme zamanı, kimseden fazla bir şey istenmiyor ,maç bileti ya da kombine bilet alınıp stada gitmek ve o mutluluğu birlikte yaşamak. Böyle olursa inanıyorum ki çok daha iyi sonuçlar elde edilecektir.

        Futbol oyununda başarı bir makinanın dişlileri gibidir bu dişlilerden bir tanesi de seyirci ayağıdır. Eğer o dişli arıza çıkarırsa makinada arıza yapar ya da istenildiği gibi çalışmaz. Bu yüzden biz taraftarlara düşen stada gidip görevimizi yerine getirmektir.

      Bu hafta ki maç için genel bir yazı kaleme aldım takım için yazılacaklar son 4 maç için aynı şeylerdi Maaşallah takım gerçekten makine gibi, tüm parçalar üzerine düşen vazifeyi yerine getiriyor. Artık ezbere oyun oynayan bir ekip olduk. Her şey dört dörtlük. Allah nazarlardan uzak eylesin. Şampiyonluğa giden haftalarda görüşmek dileğiyle…

YAZARIN DİĞER YAZILARI