NEFESLER TUTULDU

7 yıl önce

90 dakikası heyecanla,hop oturup hop kalkarak seyrettiğimiz bir maçı daha geride bıraktık. Ama öldük- öldük dirildik desek yeridir. Kaçırdığımız goller,son dakikalarda yediğimiz baskı,hele hele uzatmalarda ceza sahamızın 1 metre dışından atılan frikik ömrümüzden ömür götürdü. Olsun maç 3 puanla bitti. Kaldı 12 hafta . Şampiyonluğa yürüyüşümüz devam ediyor. Bu inançla ve bu destekle yolumuza devam etmeliyiz. Biliyorum çok zor haftalar bizi bekliyor. Artık hata yapma lüksümüz yok. Zira rakiplerimiz de sürekli kazanıyor. Sinirlerine hakim olan, en az hata yapan takımlar yarışa devam edecekler. Seyirci desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var . Bu hafta bana kalırsa beklentilerin altında kalındı ama inşallah bundan sonra hem deplasman hem de iç saha da daha fazla seyirci ile oynarız. Bu ara da yönetime de teşekkür etmek istiyorum. Bilet fiyatlarındaki indirim bu yarışta 12.adamı takımın yanına getirmek için önemliydi.

Maç için çok şey yazılır. Rakibimiz yeni teknik  direktörü ile çıkış yakalamak istiyordu. Zaten iyi bir takım. Oyun içinde bizden daha iyi organize oldular. Gol bölgesinde etkili değillerdi. Girdikleri pozisyonlarıda tecrübeli defansımız ve özellikle Ali ŞAŞAL ile eritmeyi bildik. Ali ŞAŞAL demişken buradan milli takımlar teknik direktörü Fatih TERİM´e aday kadro için Sivas ta bir kaleci olduğunu hatırlatmak istiyorum.

Takımın üzerine stres çökmüş buna acilen bir çözüm bulmak lazım. Çok iyi futbol beklemiyorum ama önemli olanın 3 puan olduğu haftalarda iken çekirge misali 3 den sonra zıplayamazsak bir daha toparlanacak zamanımız kalmayacak. Bu bilinçle  özellikle birkaç futbolcu arkadaşıma kendilerinden ne beklendiği konusunda uyarıda bulunmak isterim.

Ahmet CEBE gibi bir sağ bekimiz var. Tecrübesinden kaynaklı özgüveni tavan yapmış durumda maaşallah ama bu özgüven sana hata yaptırıyor Ahmet. Biraz toparlan,bu maç sahanın en kötüsüydün. Bak kulübede senden çok daha genç ve yetenekli Rıdvan duruyor.

Burhan, bu sen olamazsın ? Her hafta seni arıyorum sahada. Hani o çimleri yırtan ,hırsından direkleri tekmeleyen ,topla driplinge kalktığında arkasına 4-5 rakip oyuncu takan ,gol atan, gol attıran Burhan´ı arıyorum. Hadi sensiz 3-5 hafta idare ettik. Sıra sende artık. Arkadaşlarına yardımcı olma zamanın geldi.

Adem? Efendiliğin, kaptanlığın, saha içi takım organize edişin çok güzel kardeşim. Geçmişinde çok parlak. Bu takıma çok şeylerde kattın. Hala kötü de değilsin ama şu topu yanlarına oynama hevesin, dikine futbola uzak oluşun ve anlayamadığım (Hocanın verdiği taktiklerde olabilir)şekilde geride kalışın, ofansa yardım edemeyişin ,birebirde adam markajını sevmemen,aslında topun ayağına yakıştığı bir halde iken orta sahamız sıkıntı çekiyor.

Ergin?Biliyorum sende kaçırdıkça üzülüyorsun. Forvet oynamanın zorluğu bu. Her kaçan gol senden de özgüven kaçırıyor. Her pozisyona korkarak gidiyorsun acaba bir daha kaçırır mıyım diye. Maçtan maça farklılıklar gösteriyorsun, iyi başladığın maçta harikasın, başlayamadığın maçta toparlanamıyorsun.

Gekas?Hala bekliyoruz. Umarım eski günlerinden bir demet sunarsın bize. Bu hafta ağır kalışından dolayı oynadığın kısa süre içerisinde  2 net pozisyonu harcadın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI