Bayrak inmez Ezan dinmez Şehitler ölmez Vatan bölünmez

7 yıl önce

Yazımı kaleme aldığım sıralarda ülkemizi yasa boğan elim terör olayı gerçekleşti. Çok sayıda vatan evladı şahadet şerbeti içti. Allah bu ülkeye bir daha ulusal yas ilan ettirecek acılar yaşatmasın. Şehitlerimize rahmet; yaralılara acil şifalar dilerim.

Yiğidom eski hüviyetine kavuşuyor. O vurduğu yerden ses gelen, tüm rakiplerin korktuğu eski günlerine dönüyor. İşte bu. Moralimiz yerine geldi. Bizde varız artık. Geliyoruz bekle bizi süper lig. Yeter ki böyle oynayalım, böyle devam edelim. Takım oturdu, herkes ne yaptığını biliyor. Nazar değmez inşallah. Güzel temennilerle güzel şeyler olacak. 2 hatta 3 sezondur üzerimizdeki ölü toprağını attık. Üst üste kazanmaya başladık. Son 3 maç, 3 büyük rakip, 3 galibiyet, 7 gol at, 1 gol kalende gör. Yediğin gol karambol, attıkların akıl ürünü, işte bu.

Göztepe maçına gelecek olursak; zor görünen bir maçtı. Sadece 40. Dakika ile 60. Dakikalar arası zor oldu. Diğer bölümlerde maç gayet iyi ve kolaydı. O 20 dakikalık bölümde nedendir bilinmez takım sürklase oldu, rakip pozisyonlar buldu, heyecanlandılar. Ama 2. Golümüz ve sonrası tam bir futbol resitali izledik. Bir an kendimi süper lig de şampiyonluğa oynadığımız sezonlarda ki Sivasspor’u izliyor gibi hissettim. Ayağınıza sağlık arkadaşlar. Emeğinize, yüreğinize, terinize sağlık. Malzemecisinden teknik heyetine, yedeğinden yönetimine herkesin emeğine sağlık.

Koca bir teşekkürde taraftarımıza. O soğukta takımı yalnız bırakmayan her zaman her yerde en büyük Sivasspor sloganına sadık kalan taraflara kocaman tebrikler.

Sırada Bandırmaspor var. Bandırmaspor son haftalarda iyi maçlar çıkaran bir ekip. Deplasmanda ligin lideri Yeni Malatyaspor’u yenmeleri bunu gösteriyor. Bandırma’dan galibiyetle dönersek Adana Demirspor maçı daha rahat olur. Böylelikle Mesut hocanın hedeflediği gibi 30 puanı yakalarız. 2. Devre daha rahat maçlar oynarız. Öyle tahmin ediyorum ki 25. Haftada ilk 2 ve play-off oynayacak diğer 4 takım belli olacak. Temennim ve çok büyük arzum ilk 2 de olmak ve play-off oynamadan süperliğe yükselen takım olmak.

Süper lig de yeni stadı düşünüyorum. Full dolmuş ve Sivasspor tezahüratlarıyla inliyor. Tıpkı eski günlerde ki gibi. Biliyorum ki o zaman heyecan daha fazla olacak. Zira alt ligi görmüş bir takımın taraftarı bu takımı bir daha kötü durumlarda görmek istemeyecektir.

Bu arada yönetime bir konuda seslenmek istiyorum: Taraftarın maça gelmesi için bir şeyler yapılmalı sanki. Diyeceksiniz ki daha ne yapalım? Takım kazanıyor. Güçlü rakipleri dize getiriyor. Gelsin artık bu taraftar stada diyor gibisiniz. Ama sanki 1-2 hamle bekleniyor gibi. Adını koyamıyorum. Neler yapılabileceğini bilmiyorum, bir önerim yok. Daha doğrusu var da yok. Zira masanın diğer tarafında değilim. Şartları bilmiyorum. Boşu boşuna ahkam kesmemek lazım. Fakat bildiğim bir şey var. Bu takım böyle iyi giderken, inanmışken taraftarda mutluyken bu taraftar stada çekilmeli. Düşünmek lazım ne yapılabilir diye? Hatta tekrar tekrar düşünmek lazım. Çeşitli kolaylıklar mı sağlanmalı? Taraftarı heyecanlandıracak bir şeyler mi yapılmalı? Maç öncesi-sonrası etkinlikler mi düzenlenmeli yoksa ilgili kişiler bire bir markaja başlayıp taraftarı stada mı getirmeli? Velhasıl bir şeyler yapılmalı. Stadın en azından yarısı dolmalı. Gönül arzu ediyor ki full olsun ama en azından bu ligde ½ dolulukla oynayalım.

Haydi, Yiğido maça. Bu takım bunu hak etmeye başladı. Onları yalnız bırakmayalım. Onlar bizi mutlu ediyor. O coşkuya ortak olalım. Golleri canlı izleyelim. Haydi maçlara.

YAZARIN DİĞER YAZILARI