KARABÜK TAMAM KONYA GELSİN

7 yıl önce

Sezon başından bu yana istediği sonuçları bir türlü alamayan Karabükspor, maça beklediğim gibi oldukça hızlı başladı. Erken gol bulmak adına önde basarak, kaptığı topları hızlı hücumla Sivasspor yarı alanına taşıdı. Karabükspor´un tempolu oyununa karşılık Sivasspor ise sağlam ve sabırlı savunma yaparak, önce Karabükspor´un baskını kırdı, daha sonra ise maçın temposunu düşürdü. Sivasspor yine geriden oyun kurma konusunda oldukça sorun yaşadı ve istediği kontra ataklara ilk yarı itibariyle çıkamadı. Bu sorunu açmak adına Samet Aybaba, sık sık Rıdvan ve Bifouma´nın kanatlarını değiştirse de aradığını bulamadı. İlk yarı için Sivasspor adına en olumlu şey kesinlikle Dyakov´un liderliğindeki savunma hattıydı.

İkinci yarıda ilk yarıdan farksızdı. Karabükspor´un ofansif anlayışının karşısında sağlam Sivasspor defansı vardı. Samet Aybaba, ilk değişikliğini sahanın en kötü ismi olan ve oldukça yüksek top kaybı ile oynayan Rybalka´nın yerine Mert Hakan Yandaş´ı alarak yaptı. İlerleyen dakikalarda Karabükspor ev sahibi olmasının avantajını da kullanarak, tehlikeli ataklar üretti.

Karabükspor´un bu atakları karşısında Sivasspor defansının başarılı performansının yanı sıra zaman zaman ev sahibi ekibin son vuruşlardaki yetersizliği de etkili oldu. Karabükspor´un toplu atak yaptığı bölümlerde Aybaba´dan Emre hamlesi geldi. Rıdvan´ın yerine oyuna giren Emre, Kone ve Bifouma ile birlikte savunmasında boşluk veren Karabükspor´a karşı hızlı ataklar bulma çabası içine girdi. Temponun biraz daha düştüğü anlarda Ziya Erdal´ın müthiş çabası ve Kone´nin usta golcülüğü ile birlikte kırmızı beyazlılar golü buldu. Deplasmandan 3 puanla dönen Sivasspor ilerisi için umut verdi.

GELELİM KONYA MAÇINA

Başarılı geçen Aykut Kocaman döneminden sonra göreve gelen Mustafa Reşit Akçay, sezona Beşiktaş´ı yenerek Süper Kupa zaferi ile başladı. Kupa finali maçında Konyaspor taraftarının yaptığı taşkınlıklar sonucunda 5 maç seyircisiz oynama cezası aldı. Hem Avrupa da, hem de ligde başarısız sonuçlar alınınca Mustafa Reşit Akçay ile yollar ayrıldı. Konyaspor yönetimi Teknik Direktörlük görevine ligin başarılı isimlerinden olan Mehmet Özdilek´i getirdi. Yeni hocasıyla beyaz bir sayfa açan Konyaspor, Mehmet Özdilek ile çıktığı ilk maçı kazanarak önemli bir 3 puan aldı.

KONYASPOR´UN

EN TEHKİKELİ İSMİ KİM?

Tartışmasız olarak sorunun cevabı Skubic. 28 yaşındaki Konyaspor´un sağ bek oyuncusu oldukça üst düzey futbolu ile dikkat çekiyor. Ligin en kaliteli sağ bek oyuncuları içinde rahatlıkla gösterebileceğimiz Skubic, Konyaspor´un hücum organizasyonları içinde başrol konumunda. Samet Aybaba´nın Skubic, üzerinden atak geliştirmek isteyecek olan Konyaspor´a karşı mutlaka önlem alacaktır.

Keyifli, futbol kalitesi yüksek ve kazanmak için oynayan iki takımın mücadelesi olacak. Ev sahibi konumundaki Sivasspor´un, bu karşılaşmadan galip ayrılmak için yine kontrollü ve sabırlı bir futbol taktiği ile sahaya çıkacağını düşünüyorum.

YAZARIN DİĞER YAZILARI