Atamazsan?.

7 yıl önce

Ümraniye spor maçı oyun anlamında son haftalarda oynadığımız en iyi maçlardan bir tanesi oldu. Bu oyunu her maçta oynayabilsek çok daha fazla puanımız olurdu. Maça iyi başlayamadık ama ilk 20 dakikadan sonra ağırlığımızı koyduk. Bu ilk yarının 15-20 dakikasında bir-iki pozisyon vermemize rağmen teknik heyetten gelen ikazlar ile takım toparlandı. Pozisyonlara girmeye başladık ama maçın sonuna kadar bu pozisyonların hiç birini maalesef değerlendiremedik. Atamazsanız kazanamazsınız. Son vuruşlarda etkili olabilecek adamımız yok. Bu konuda işimiz ERGİN´ e kaldığından, onunda bu sene futboldan uzak olmasından gol atamıyoruz. Orta saha elemanları hem defans hem ofansa yardım etmelerinden ceza sahası içindeki son vuruşlarda gerekli gücü ve enerjiyi kendilerinde bulamamaktadırlar. Böyle olunca ceza sahası içinde elimiz ayağımız birbirine karışıyor. Örnek Ümraniye spor müsabakasının ilk yarısında Hakan´ın kalecide devre dışı kalmışken ne yapacağını şaşırması, son vuruşu yapamaması gösterilebilir. Gerçi Hakan her zaman duruş hatası yapıyor ama yine de bu vuruşları bu ligde oynayan futbolcular yapmalılar.

    Neler kaçtı neler yine?.Bir tanesi olsa belki rakip üzerimize gelecek, kontra topla biz 2. yi hatta 3. Golü bulacaktık ama yapamadık, beceremedik yine. İlk yarı takımın oyun boyu uzundu, bunun sebebi Yiğit´in koşmaya çalışırken olması gereken yerlerde olamayışı, Hakan´ın topla oynamak değil, oynatmamak felsefesi ve Galip´in sahada olmayışıydı. Nasıl ki Yiğit yerini Galip´e bıraktı 2. Yarı oyun boyu kısaldı ve top yapmaya başladık, üretken olduk ama atamadık. Santraforsuz olunca böyle oluyor. Keşke devre arasında takıma faydalı olabilecek(Gekas´ın yerine) bir pivot santrafor alınsaydı.

   Sakat sakat oynayan Ali Şaşal´a, Rıdvan´a , John Boye´e, Ziya´ya aferin bu maç için.

     2.yarının hemen başlarında verilmeyen diyebileceğimiz bir penaltımız var. Fakat hakemin yeri pozisyonu süzme adına gayet iyiydi. Sanırım top ve çarpan kol arasındaki çok yakın olan mesafe düdüğü ağzına götürtmedi. Takdir haklarını genelde rakipten yana kullandı. Son serbest vuruştan sonra gelen korneri kullandırmalıydı. Zira uzatmalarda çok daha zaman çalınmıştı.

Eğrisi-doğrusuyla bir haftayı daha geride bıraktık. Aynı puan ve averajla 3. Sıraya insekte ikili averajla şimdilik 2. Sıradayız. Haftaya Eskişehir deplasmanına gideceğiz. Çok ama çok önemli, belkide kaderimizi etkileyecek bir maç olacak. Alırsak tadından yenmez, alamazsak en azından beraberlik getirmeliyiz ki lig sonunda aynı puan olursak 2 li averaj üstünlüğümüz olsun. Aynı hafta liderde Giresun´a konuk olacak, puan kaybetmesi halinde işler iyice karışacak, bizim ne yapıp ne edip Eskişehir den 3 puanla dönmemiz gerek. Bunu yapacak gücümüz var. İlk yarı perişan ettiğimiz bir takım Eskişehir.

İNANALIM.3 puan Eskişehir´den sonraki hafta 3 puan Giresun dan; sonra elveda sana TFF 1. Lig diyebiliriz. Bu kadar basit arkadaşlar, bu kadar basit?Haydi hayırlısı?.

YAZARIN DİĞER YAZILARI