MİLLİ ARA YARAMIŞ!

7 yıl önce

Samet Aybaba ve öğrencilerinin milli takım arasını son derece iyi geçirdiklerini, fiziksel ve metal anlamda gelişim gösterdiklerini Kasımpaşa maçı ile birlikte görmüş olduk. Tartışmasız haftanın en heyecan verici ve temposu en yüksek maçlarından biriydi. Toplan 5 golün atıldığı karşılaşmada futbol adına görmek istediğimiz birçok unsur vardı.

MAÇ TEMPOLU BAŞLADI

Maç karşılıklı ataklarla hızlı başladı. İlk 10 dakikalık bölüme kadar iki tarafta daha açık bir futbol anlayışı ile erken gol bulmaya çalıştı. İlerleyen dakikalarda Kasımpaşa takımının da izniyle oyunun ve topun hakimi konumuna konuk ekip Sivasspor geçti. Tamamen kapanmaya başlayan Kasımpaşa takımına karşı set oyunu oynamak zorunda kalan Sivasspor, rakip ceza alanına top taşımakta zaman zaman ağır kaldı. Bifouma ve Kone´nin ilk yarıdaki çabaları ile tehlikeli ataklar yaratan Sivasspor final paslarında da gecikince aradığı golü bir türlü bulamadı. Devre tam böyle sona erecek derken basit bir savunma hatasıyla golü yedi ve soyunma odasına 1-0 geride girdi.

MAĞLUBİYETTEN GALİBİYETE

İkinci yarıda yine ilk yarıdaki senaryodan farksızdı. Skor avantajını da elinde bulunduran Kasımpaşa, yine kendi yarı sahasında bekleyerek kapacağı toplarla Trezeguet üzerinden hızlı hücuma çıkma planını sürdürdü. Ağır Sivas defansı karşısında etkili fırsatlarda buldular. Kone´nin golü sonrası Sivasspor beraberliği yakaladı. Golden 10 dakika kadar sonra Samet Aybaba´dan defansif bir hamle geldi. Auremir yerine Hakan Bilgiç´i oyuna alan Aybaba, Trezeguet´nin etkin performansına karşı önem almak istedi. Yaptığı bu değişiklik sonuç verdi. Trezeguet üzerinden atak yapan Kasımpaşa´nın hücumda durgunlaştığı sırada Bifouma ve Kone´nin iş birliği sonucunda golü buldu ve öne geçti. Kasımpaşa takımı gole cevap vermekte geç kalmasa da Sivasspor duran toptan bulduğu golle maçı kazandı.

HAKEM NASILDI?

Ligin başarı hakemlerinden biri olarak gösterebileceğimiz Mete Kalkavan, maç içinde zaman zaman hatalı kararlar verdi. Karşılaşma esnasında yaptığı hatalar affedilebilir düzeydeydi. Ancak maçın ilk yarısında Hakan Bilgiç´in şutunda topa eli ile temas eden ve topun yönünü değiştiren Veysel Sarı´nın müdahalesi net penaltıydı. Hakem Kalkavan´nın bu pozisyonu es geçmesi maça ciddi etki edebilirdi.

DEFANS HATTI ALARM VERİYOR

Sivasspor, Kasımpaşa maçı da dahil olmak üzere bol gollü maçlar izletti. Bunun sebebi ise, hücumdaki olumlu ilerlemenin maalesef defans hattında görülmemesi? Birbirleri ile uyum yakalamakta zorluk çeken savunma bloğu ileriki maçlar için oldukça düşündürücü ve endişe verici performans sergiliyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI