DÖRT MEVSİM

7 yıl önce

Öyle bir maçtır ki çok kötü başlayıp, yine mi hüsran dedirtip, ilerleyen dakikalarda normale yakın bir hale dönsün, sonrasında iyi sayılacak bir oyun oynansın ve çok iyi bitirilsin. Demir Grup Sivasspor bu haftaki maçta bizlere bir maçta 4 mevsim nasıl yaşanır resmen gösterdi.

Seyirci her ne kadar yeterli sayıda olmasa da coşkusu ile takımı ateşledi. Seyirci sayısının artmasını bekliyoruz. Tabii bu durum takımın gidişatı ile alakalıdır. İyi yönde bir hava yakalanırsa taraftar da daha çok ilgi gösterecektir maçlara. Futbol nihayetinde bir sonuç oyunu olsa da takıma gönül veren seyircide şov tarafına bakmaktadır. Kendisini heyecanlandıracak, verdiği paranın boşa gitmediğine kanaat getirecek, hoş vakit geçireceği ortamlarda olmak isteyecektir. Bu yüzden takım iyi giderse seyirci artacaktır. Yumurtamı tavuktan; tavuk mu yumurtadan olgusu gibi bence iyi sonuçlar görmek seyirci dopingini beraberinde getirecektir.

       Takım olarak bir önceki maça göre daha iyiydik. Rakibimiz Evkur Yeni Malatyaspor´da bu ligde çok can yakacağa benziyor. Aslına bakarsanız futbol şansları iyi olsaydı bu maçın skorunu başka noktalara götürebilirlerdi. Orta sahamızı tekrar tekrar yazmaya gerek duymuyorum. Yönetim, teknik heyet, seyirci ve tüm kamuoyu görüyor ki bu takımın iyi bir 10 numaraya ve arı gibi çalışkan, tekniği yüksek, oyunu okuyabilen bir başka orta saha oyuncusuna ihtiyacı var. Eğer bu iki transfer takviyesi yapılır ise takım bu ligi rahat kaldırır. Aksi takdirde bu haftaki maçın skoru bizi aldatmasın. Düne göre iyi olmak, yarına göre tereddütlerimizi ortadan kaldırmıyor.

       Emre sanki Evkur Yeni Malatyaspor maçlarını bekliyor. Geçen sezon son maçımızda da rakibimize karşı son derece başarılı futbol oynamıştı. Bu maçta da sahanın en iyilerindendi. Yeni transfer Cyriac henüz ayağının tozu ile sahada 90 dakika boyunca basmadık yer bırakmadı. İyi transfer gibi gözüküyor, uyum sorununu da çabuk atlatırsa daha faydalı olur görüşündeyim.

Kone ne kadar kaliteli santrafor olduğunu bu maçta gösterdi. Yalnız Kone´ye servis yapacak kanat oyuncularına çok iş düşüyor. Beklerden ziyade orta saha kenar oyuncuları Kone´ye çalışırlarsa çok gol atarız.

      Orta hakem Serkan Çınar hakkında bir şeyler yazmadan geçemeyeceğim. Gözlemcisi ne puan verir bilmem ama sanki fiziken sahadaydı da ruhen ve kafaca maçta değildi. Her pozisyonda seyirci nasıl bir karar çıkacak diye bekler oldu. Doğru birdir. Kurallar bellidir.Kritik pozisyonlarda görüş açına göre değerlendirme yapabilirsin ama net ve gözünün önündeki hareketlere nasıl bu kadar ters kararlar çıkar anlamıyorum. Oyunu yönetemedi, sadece idare etti.

Maalesef hakemlerimiz lige iyi başlayamadılar. Bunu tüm maçlara bakıp genelleyerek söylüyorum. Bir an önce kendilerini toparlamaları lazım. Yoksa bu lig bu hakemlerle bitmez, hadi bitse de çok olaylar yaşanır. Art niyetli ya da taraflı olduklarını söylemiyorum ama formsuz olunca iyi maç çıkaramayınca canı yanan her takım illa bir suçlu arayınca ilk taş hakemlere gelecektir. Sonrada saha içi saha dışı olaylar diye hop oturup hop kalkacağız. Meseleyi ülke meselesi haline getirip insanları birbirine düşüreceğiz. Lütfen hakem arkadaşlar ilk 2 haftadan gerekli dersleri çıkarıp ilerleyen haftalarda bu derslere iyi çalışın.

       Haftaya Galatasaray maçımız var. Oradan alınacak puan ya da puanlar milli maç arasında ilaç gibi gelecektir. Olursa yeni transferler de takıma gelir ve adapte olurlar. Takım kendine gelir, güven kazanır ve daha önemlisi sonrasında seyirci ateşlenir?

Haydi Yiğidolar daha önce yaptınız, yine yapabilirsiniz?

YAZARIN DİĞER YAZILARI